בשנה האחרונה, גל עליות המחירים, האינפלציה וריבית המשכנתא העולה מכבידים בצורה משמעותית על המצב הכלכלי של משקי הבית בישראל.
התקופה האחרונה טומנת בחובה לא מעט הזדמנויות, אך במקביל גם לא מעט אתגרים עבור משפחות צעירות ומשקי בית אשר נמצאים בעשירונים התחתונים של המשק. במאמר זה אציג לך מספר דרכים אשר יאפשרו לך להתמודד עם יוקר המחייה וההתייקרויות אשר שוברות שיאים בכל חודש.
משרד עו"ד חן טיגר עוסק בייעוץ, ליווי וייצוג בעסקאות מקרקעין (קנייה, מכירה או העברה ללא תמורה) בכל אזור הצפון. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את פרטי העסקה בעיניים משפטיות ולהעניק לך את הייעוץ והייצוג המשפטי הנכון ביותר לסיטואציה. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3977151 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך להתמודד עם יוקר המחייה בישראל?
בשנה האחרונה, גל עליות המחירים, האינפלציה וריבית המשכנתא שעלתה בחדות הובילו לא מעט משפחות אל קצה היכולת הכלכלית.
מסקר שנערך לאחרונה על ידי מכון מדגם, רוב הישראלים מתמודדים עם יוקר המחייה בישראל בשילוב של אחד או יותר מהדרכים הבאות:
- צמצום הוצאות והגדלת הכנסות – כ – 44% ממשקי הבית צמצמו את סעיפי הצריכה של התא המשפחתי במקביל לניסיונות הגדלה של מצבת ההכנסות של התא המשפחתי (העלאה במשכורת לעובדים שכירים או הגדלת הכנסות לעובדים עצמאים).
- מחזור משכנתא או שכירת דירה זולה יותר – כ- 8% ממשקי הבית ביקשו למחזר את המשכנתא בבנק במטרה להקטין את תשלומי המשכנתא החודשיים או עברו לשכירות זולה יותר במקום מגוריהם.
- מכירת הדירה בשוק החופשי – מבני בעלי הדירות בישראל, רק – 1.4% מכרו את הדירה בשוק החופשי. לדעתי, כמות המוכרים האמיתית היא גדולה יותר משום שלא מעט בעלי דירות אשר רכשו את דירתם הראשונה במסגרת "מחיר למשתכן" אינם יכולים למכור את דירתם בפרק זמן של 5-7 שנים מבלי לאבד את הזכאות למחיר הנמוך.
על פי הסקר של מכון מדגם, כ- 32% ממשקי הבית בישראל מדווחים כי יוקר המחייה בישראל לא השפיע עליהם והם לא ביצעו שום שינוי משמעותי בהתנהלות הכלכלית של התא המשפחתי.
מנגד, חשוב לציין כי במקרי קיצון בהם החובות הכלכליים יצאו משליטה, נפתחו תיקים על ידי נושים (בנקים, ספקים, חברות אשראי וכדומה) בהוצאה לפועל, צ'קים ותשלומים חוזרים על בסיס קבוע בחשבון הבנק מומלץ להתייעץ עם עורך דין פשיטת רגל בירושלים, בחיפה או בכל מקום אחר אשר יוכל לנתח את הרכב החובות ולהעניק פתרון נקודתי (הסדר חוב או חדלות פירעון ושיקום כלכלי).
לסיכום, התעלמות מהמצב הכלכלי לא מובילה לשום מקום. אם המציאות הכלכלית לוחצת אותך, מומלץ לבצע התאמות ולהתנהל בצורה אחראית – אחרת, יתכן שתמצא את עצמך מוגבל מבחינת הצעדים הכלכליים שתוכל לעשות בעתיד.