מכשירי חיסכון פנסיוניים (קופות גמל, קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים) מיועדות להבטיח כי בגיל הפרישה העובד יוכל ליהנות מקצבה חודשית אשר נחסכה במהלך כל שנות העבודה שלו.
במאמר זה אציג את האפשרויות שעומדות בפני עובדים שכירים אשר מעוניינים לשמור על זכויותיהם הפנסיוניות בתקופת הקורונה.
כיצד תקופת הקורונה משפיע על הזכויות הפנסיוניות שלך?
באופן כללי, מגפת הקורונה הובילה לכך שלא מעט עובדים הוצאו לחופשה ללא תשלום (חל"ת), פוטרו או התפטרו ממקום העבודה שלהם.
בכל אחד ממקרים אלה, רצף ההפרשות החודשי של העובד לחיסכון הפנסיוני נפסק וכתוצאה מכך הוא עלול לאבד את הזכויות הפנסיוניות השמורות לו, לאבד ביטוחים חשובים (אובדן כושר עבודה, נכות, מוות וכדומה) או להקטין בצורה משמעותית את החיסכון הפנסיוני המצטבר שלו.
כיצד ניתן לשמור הזכויות הפנסיוניות בתקופת הקורונה?
באופן כללי, תהליך השמירה על הזכויות הפנסיוניות של העובד תלוי בעיקר בסטטוס הנוכחי שלו:
- עובדים אשר נמצאים בחופשה ללא תשלום – על מנת לשמור על זכויות עובדים שהוצאו לחופשה כפויה ללא תשלום, המדינה הובילה חקיקת בזק (הוראת שעה) אשר קבעה כי הזכויות הפנסיוניות של העובד יפגעו רק לאחר 12 חודשים רצופים בהם לא בוצע הפקדה ולא כפי שהיה נהוג עד הקורונה בתוך 6 חודשים. בצורה זו, עובדים רבים אשר יצאו וחזרו מחופשה ללא תשלום בין הסגרים, לא חוו פגיעה כלשהי בזכויות הפנסיוניות שלהם. אם העובד נמצא בחל"ת לתקופה של יותר מ- 12 חודשים, הוא יפגע וההתייחסות הפנסיוניות במקרים אלה היא כאל עובד אשר פוטר או התפטר ממקום העבודה.
- עובדים אשר פוטרו או התפטרו – עובדים אשר פוטרו בזמן הקורונה ומתקשים למצוא עבודה חדשה או לחילופין, עובדים אשר התפטרו ממקום העבודה בזמן הקורונה, יכולים להפריש לחיסכון הפנסיוני בעצמם (בדומה לעצמאים) ובצורה זו להבטיח כי הזכויות הפנסיוניות שלהם לא יפגעו כלל. על פי חוקי העבודה בישראל, ההפרשות לביטוח הפנסיוני עומדות על 18.5% מהשכר של העובד (המעסיק מפריש 12.5% והעובד 6%), כך שמומלץ להפריש את המקסימום הנדרש על מנת להבטיח את הזכויות הפנסיוניות בעתיד.
לסיכום, דווקא בעידן הקורונה מומלץ להיות עם היד על הדופק ולוודא כי הכיסוי הביטוחי, הזכויות והחיסכון הפנסיוני שלך לא נפגעים בצורה משמעותית כתוצאה מחוסר היציבות התעסוקתית.