לפי נתונים אחרונים, משבר הקורונה הוביל יותר מ – 170,000 משקי בית לבקש דחייה של תשלומי המשכנתא. האם כדאי לדחות את התשלומים? אם כן, עד מתי? אם לא, למה?
משרד עו"ד חן טיגר עוסק בליווי רוכשים ומוכרים בעסקאות מכר מקרקעין בצפון (חיפה והקריות, עכו, נהריה וכדומה). הניסיון הרב שצברנו בתחום המקרקעין מאפשר לנו לזהות מלכודות ומוקשים ולהוביל אותך לחוף מבטחים בעסקת המקרקעין שעומדת לפניך. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3977151 ונשמח לעמוד לרשותך.
האם כדאי לדחות את תשלומי המשכנתא בימי הקורונה?
משבר הקורונה המתמשך הוביל לא רק לפגיעה בריאותית (גוף ונפש) אלא גם לפגיעה כלכלית מתמשכת בציבור הרחב.
במהלך החודשים האחרונים המצב הכלכלי הקשה הוביל לעלייה מתמשכת בהגשת בקשות לפשיטת רגל, הסדר חובות ושיקום כלכלי. על פי דיווחים באמצעי התקשורת, יותר מ – 170,000 נוטלי משכנתאות בחרו לבקש דחייה של תשלומים, כאשר רוב הדוחים ניצלו את כל 6 החודשים שהעניק בנק ישראל, אך האם מדובר במהלך נכון?
מתי כדאי לדחות את תשלומי המשכנתא החודשיים?
באופן כללי, דחייה של תשלומי המשכנתא מומלצת במקרים הבאים:
- ירידה משמעותית בשכר עבור עצמאים ובעלי עסקים קטנים עד גדולים.
- מצב של פיטורין או הוצאה לחל"ת עבור שכירים במשק.
- חשש ממשי מאי עמידה בהחזרים החודשיים של המשכנתא.
- סגירה מאולצת של בעלי עסקים עצמאיים.
היתרונות של דחייה במצבים הנ"ל היא שדחייה מעניקה הקלה משמעותית על תזרים המזומנים של משק הבית, התהליך מהיר מאוד ובסופו של דבר מדובר בהלוואה בעלת ריבית נמוכה יחסית לחלופות בבנק.
לעומת זאת, לדחייה של תשלומי המשכנתא יש לא מעט חסרונות, ביניהם ניתן למנות:
- פגיעה בדירוג האשראי של נוטל המשכנתא בבנק.
- עלייה בגובה ההחזר החודשי בתום הדחייה של המשכנתא.
- פתח להתנהלות כלכלית גבולית, לא מרוסנת ולא אחראית.
לסיכום, דחייה של תשלומי המשכנתא היא לא הטבה בחינם והיא חייבת להתבצע רק במצב של חוסר ברירה – ביום שאחרי, הבנקים יבקשו את הריבית והתשלומים שמגיעים להם. משקי בית שידחו את המשכנתא ויגיעו ליום שאחרי לא מספיק חסונים מבחינה כלכלית, עלולים להיקלע למצב בעייתי מאוד.