על פי חוק בתים משותפים, תשי"ג-1952, הליך רישום בית משותף נועד להסדיר את הרכוש הפרטי והציבורי בבניין המשותף. הליך רישום בית משותף מעניק וודאות משפטית לבעל הנכס ומעניק לו לא מעט יתרונות על פני בעלי נכסים אשר לא השכילו להשלים את ההליך מתחילתו ועד סופו.
משרד עו"ד חן טיגר עוסק בהליכי רישום בית משותף מול הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין (טאבו). הניסיון הרב שצברנו מאפשר לנו למצוא פתרונות יצירתיים לדרישות הרשות, לקצר עבורך את הבירוקרטיה למינימום האפשרי ולהגיע לתוצאה הרצויה. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני על רישום בית משותף, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3977151 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהי החשיבות של רישום בית משותף?
על פי חוק המכר (דירות), תשל"ג- 1973, הקבלן או היזם של הפרויקט נדרש לרשום את הבניין כבית משותף, לחלק כל אחת מהדירות לחלקות משנה אשר מוגדרות כרכוש פרטי ולהצמיד את החלקים המשותפים (לובו, חדר מדרגות וכדומה) כרכוש ציבורי אשר נמצא ברשות כל בעלי הדירות.
לעיתים קרובות, בעלי נכסים ישנים וחדשים כאחד לא מקפידים להשלים את הליכי הרישום מול הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין (טאבו) וכתוצאה מכך עלולות לצוץ מספר בעיות עתידיות:
- בעלות – ללא הליך רישום בית משותף, לא ניתן להשלים את הבעלות החוקית על הדירה (טאבו).
- בעיות עתידיות במכירת הדירה – לרוב, בעלי נכסים אשר לא הוסדרו מבחינה חוקית מתקשים למכור את הדירה, סובלים מהורדת ערך ונאלצים להפחית בצורה משמעותית את ערך הדירה.
- קושי בקבלת משכנתא – הבנקים הגדולים בישראל נוהגים לא להעניק את המימון המקסימלי לקניית דירה אשר לא הוסדרה כחוק.
- סכסוכי שכנים – כל עוד הליכי הרישום לא הושלמו והחלקים הפרטיים והציבוריים בבית המשותף לא הוסדרו, עלולים להתרחש סכסוכי שכנים, הפקעות ופלישות שניתן למנוע בקלות רבה.
איך מבצעים הליך רישום בית משותף?
באופן כללי, הליכי רישום של בתים משותפים בפנקס הבתים המשותפים הם הליכים מורכבים אשר כוללים בירוקרטיה רבה והוצאות משפטיות.
בעת הגשת הבקשה לרישום בית משותף יש לכלול את תשריט הבניין המשותף, תקנון הדיירים בבניין המשותף, ייפוי כוח, נסח טאבו ואישורי מס לכלל הדירות בבית המשותף.
חשוב לציין כי האחריות הראשונית על רישום בית משותף בפנקס הבתים המשותפים בעת קניית דירה מקבלן מוטלת על עורך דינו של הקבלן אשר מייצג אותו מול כלל הדיירים בעסקה. עם זאת, אם עורך דינו של הקבלן לא ביצע את עבודתו בצורה נאמנה, החברה הקבלנית כבר לא קיימת או הרישום לא בוצע מכל סיבה אחרת – האחריות לביצוע הרישום מוטלת על בעל הנכס בלבד!
לסיכום, הליך רישום בית משותף מסדיר את הרכוש הפרטי והציבורי בבניין המשותף. במקרים בהם הרישום לא בוצע כלל, לא הושלם על ידי בא כוח הקבלן/היזם או שאולי דורש תיקון, מומלץ לפנות אל עורך דין בעל ניסיון, ידע ומומחיות בנושא. עורך דין אשר מתמחה ברישום בית משותף, יוכל לרכז את כלל המסמכים והאישורים הנדרשים להשלמת הרישום, להעניק ייעוץ משפטי מותאם אישית ולייצג את האינטרסים של כלל הדיירים בבניין המשותף.
משרדינו בעל ניסיון רב בייצוג בעלי נכסים באזור הצפון (חיפה, קריות, עכו, נהריה והיישובים הסמוכים) מול הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין (טאבו) לצורך רישום בית משותף. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3977151 ונשמח לעמוד לרשותך.